Bekijk profielpagina

Witte Weekmail - 2020-8

Vergeleken met storm Dennis deze week, was de schade van Ciara enorm te noemen. Het enige bewijs dat
Witte Weekmail - Kaag en Braassem
Witte Weekmail - 2020-8
Door Witte Weekmail - Kaag en Braassem • Editie #57 • Bekijk online
Vergeleken met storm Dennis deze week, was de schade van Ciara enorm te noemen. Het enige bewijs dat Dennis ook echt langs is geweest, is een ingezakte oude kas. In sommige gemeenten waren extra inbraken, maar bij ons was het juist opvallend rustig. De wind maakte het de politie vooral lastig toen ze het pontje naar Oude Wetering moesten pakken omdat de brug bij Leimuiden niet werkte. Bij de Kaag denken ze misschien dat hen een kapotte brug niet zal overkomen, maar daar lag dan het pontje juist weer even uit de vaart.
De vaart zat er ook niet in bij Kai Verbij, hij moest van twee afstanden op het WK met lege handen thuiskomen. Het ging Esmee Visser iets beter af met een bronze medaille; de twee vrouwen boven haar verbroken allebei het wereldrecord. Haar oud-trainer Cock Baas was er bij en keek er naar. Anna van der Poel was met haar collega’s ergens anders bij, namelijk het boerenprotest in Den Haag. Een verzamelaar was er snel bij en tikte de overjas van verzetsman Willem van der Velden op de kop.
Dennis van Kaag en Braassem Nieuws nam de proef op de som en ging gewapend met camera en rollator kijken wat voor toeren inwoners van Hoogmade uit moeten halen om bij de bus te komen. Conclusie: best nog wel lastig als je niet zo goed loopt of ziet. Laat daar nu net ook over gesproken zijn door de politiek, waar naar voren kwam dat de bushaltes zijn opgehoogd en het gemeentehuis goed toegankelijk is voor rolstoelgebruikers, maar de gemeente het verder wel welletjes vindt en uit wil dragen dat mensen vooral elkaar moeten helpen waar dat kan in plaats van dat zij alles zelf moeten organiseren.
Wil jij zelf iets regelen voor jouw dorp of buurt, dan heeft de gemeente nu dan ook een heel praktisch filmpje online gezet. In twee minuten zie je bijvoorbeeld hoe vragen over de schutting worden gegooid, de schuld bij anderen wordt gelegd en ambtenaren altijd maar op vakantie zijn. Tot slot komt de aap uit de mouw en volgt een prima uitleg over de manier van werken die de gemeente vanaf 2021 toe wil passen met hun omgevingsvisie. Andere instanties zoals Rijkswaterstaat doen dit duidelijk nog niet, of misschien was ik gewoon mijn tijd ver vooruit.

Sport
Voetbaloverzicht: Woubrugge vergooit pole position voor periodetitel
Weekendvoetbal goed idee: Altior, DOSR, RVC’33, WVC en Nicolaas Boys willen de zondag
Ruiterclub De Weteringruiters neemt na bijna 30 jaar afscheid van penningmeester
IJsclub Nut & Vermaak haalt Kees Jongert Bokaal in huis
LEIMUIDEN - Schaatsen.nl bekeek de drie kilometer van Esmee Visser met Cock Baas, haar voormalig trainer bij IJsclub Nut & Vermaak. (video)
LEIMUIDEN - Schaatsen.nl bekeek de drie kilometer van Esmee Visser met Cock Baas, haar voormalig trainer bij IJsclub Nut & Vermaak. (video)
Twee wereldrecord rijdende schaatssters verslaan Esmee Visser
Kai Verbij verliest op 500 en 1000 meter
Henk Angenent is ’niet boos’, maar de legende heeft wel wat te zeggen: ’De grens van het toelaatbare is opgeschoven’
Joop Zoetemelk aanwezig bij Vuelta-show in TivoliVredenburg
Yvonne Peters
Wat een eer dat ik vandaag het vernieuwde sportcomplex v @Kickers69 heb mogen openen. Na jaren keihard werken door vele vrijwilligers is het een terrein om heel erg trots op te zijn! Over 2,5 mnd is ook tennisclub klaar en heeft #Leimuiden een toekomstbestendig sportpark.
Opening Sportcomplex Kickers ‘69
Klein nieuws
Alleen maar lokale brouwers op brouwersfestival: voor de één een hobby, voor de ander werk
Stormschade door Dennis
VeerdienstKaag
Veerdienst Kaag is gestremd op maandag 17 februari om 21.45 uur! -Met dank aan de fantastische hulp van de fam. Hoogenboom vaart er op dit moment wel een veer voor voetgangers en fietsers. De pont van de firma van Lent zal worden ingezet bij noodgevallen.
Plastic resten van de plastic inzameling inzamelen
Verzamelaar legt handen op overjas Willem van der Velden
ROELOFARENDSVEEN - Cabaretduo Bongers en van Egmond - "Wij betallûh heulemal nergus meer vor!" (trailer van hun optreden in De Alkeburcht)
ROELOFARENDSVEEN - Cabaretduo Bongers en van Egmond - "Wij betallûh heulemal nergus meer vor!" (trailer van hun optreden in De Alkeburcht)
Loempia op Bali steeds dichterbij voor Rijnsaterwoudenaren
Sfeervol 'huiskamer'concert in HAL60
Hulpdiensten
Woninginbrekers doen goede zaken in het Groene Hart: ‘Storm zorgt voor uitstekend moment’
Politie Kaag en Braassem
Vanwege storing Leimuiderbrug #N207 middels het pontje naar #OudeWetering gevaren. Best een onderneming zo met die harde wind. https://t.co/YUYFhuXsHe
District 16
De brandweer is zonet ter plaatse geweest aan de #Julianalaan in #Woubrugge voor een melding van een schoorsteenbrand. Na een controle van de brandweer is men retour kazerne gegaan. https://t.co/z9MdSSI4Xo
Passagier aangehouden bij controle bestelauto
Politie Kaag en Braassem
#OudeWetering - Vanochtend een 42-jarige man aangehouden. Reed terwijl zijn rijbewijs geschorst was n.a.v. het rijden onder invloed van drugs. Dagvaarding uitgereikt via @OM_Verkeer
Gezondheid en onderwijs
Voorzitterswissel bij de Zonnebloem
Kaag en Braassem niet gehandicaptenproof
Afgebrande kerk krijgt stutten: parochie kan in lente kerk van Hoogmade weer in
Hersenstichtingcollecte opbrengst Kaag en Braassem
"Voorjaar in mijn bol" een workshop voor Mantelzorgers
Korenfestival voor bewoners zorgcentra
Politiek en gemeentelijke zaken
Zuid-Hollandse gemeenten gaan voor aardgasvrije wijken met Europees geld
CDA zet voorbeelden in het zonnetje
HOOGMADE - Hoe beroerd is het pad naar de bushalte bij Hoogmade? Dennis Knetsch heeft een rollator geleend en neemt de proef op de som. (video)
HOOGMADE - Hoe beroerd is het pad naar de bushalte bij Hoogmade? Dennis Knetsch heeft een rollator geleend en neemt de proef op de som. (video)
Yvonne Peters
Wat zijn geschikte activiteiten (bijv zwemstrand, horeca, uitzichtpunt) en waar langs de #Braassemboulevard kunnen die dan komen? In gesprek met ruim 50 betrokken inwoners en ondernemers bij #WVBraassemermeer.
#participatie
@KaagenBraassem
Braassemermeer bij Roelofarendsveen moet geen Zandvoort worden
Economie
Boeren uit de regio opnieuw naar Den Haag voor boerenprotest
Boerenprotest: Geen 'nee' tegen boerinnenleven
Bo, snackbarhoudster, houdt niet van patat
Bouw nieuw ringvaartaquaduct twee jaar eerder van start
Verfoplossing voor A4 genegeerd ondanks crowdfunding
Zonnepanelen op kantoor van Woondiensten Aarwoude
22 nieuwe woningen voor middeldure segment
Agenda
Straatjutters Kaag & Braassem
Een avond met Frank Krake en Hannelore, het meisje uit de sekte
Arwin Bos in Dorpsleerhuis Woubrugge
Winterwandeling
Raad de straat waar de camera staat
Herken jij deze straat?
Herken jij deze straat?
Woningaanbod
Sinds de vorige Witte Weekmail beschikbaar gekomen woningen:
Gemeentepagina
Storm op het gemeentehuis! (video)
Storm op het gemeentehuis! (video)
gem Kaag en Braassem
Woon je in een huis dat gebouwd is voor 1960? Misschien heeft je huis dan nog loden leidingen. Te veel lood kan je gezondheid schaden. In dit filmpje https://t.co/lIaeqKXNnE zie je hoe je kan controleren of je loden leidingen hebt. Kijk op https://t.co/kXpa8BfXwe voor meer info.
Besluitenlijst Burgemeester en Wethouders
Selectie uit de besluiten genomen door het college op 11 februari en 18 februari:
 • Met de verkoop van een kavel grond op de hoek Tuinderij/Raadhuislaan in Leimuiden wordt beoogd een voorziening te realiseren voor mensen met een geheugenprobleem (dementie), conform het concept van Dagelijks Leven Zorg b.v., die het gebouw langdurig gaat huren. De voorziening bestaat uit 20 woonunits, waarmee wordt ingespeeld op de groeiende behoefte aan wonen met zorg. Besloten in te stemmen met de verkoop onder voorwaarden van een perceel - ten behoeve van de realisatie van een woonzorggebouw inclusief dagbesteding voor mensen met een geheugenprobleem - ter grootte van circa 2.000 m² op de hoek Tuinderij/ Raadhuislaan in Leimuiden aan Amvest Development Real Estate b.v. voor een koopsom van € 136.979 excl. btw.
 • Op 20 november 2017 is een aanvraag om omgevingsvergunning ingediend welke op 6 maart 2018 buiten behandeling is gesteld. In de bezwaarfase is gebleken dat bezwaarde geen ingevulde Bibob-vragenlijst heeft willen inleveren. Het besluit tot buiten behandelingstelling wordt dan ook in stand gelaten met aanvulling van de in het besluit gestelde motivering.
 • In de Omgevingsvisie staan de belangrijkste ambities en opgaven van de gemeente Kaag en Braassem. In het voorliggende concept zijn de uitkomsten van een uitgebreide participatieperiode verwerkt. Uit het concept blijkt dat een aantal opgaven met elkaar ‘botst’. Daarom is er een dilemmalijst gemaakt die laat zien welke opgaven ‘botsen’ met elkaar. Deze dilemmalijst zal 9 maart met de raad besproken worden, waarbij het doel van de bijeenkomst is om de raad keuzes te laten maken over de dilemma’s.
 • Initiatiefnemers zijn voornemens om op het perceel aan de Hofdijklaan 13 te Oud Ade de agrarische bebouwing te saneren en bijbehorende verharding te verwijderen. De ontwikkeling is vervolgens drieledig: (1) de monumentale boerderij splitsen en de bedrijfswoning wijzigen naar burgerwoning, (2) het bouwen van vier vrijstaande woningen als compensatie in het kader van de ‘ruimte voor ruimte’-regeling en (3) het investeren in de opwekking en opslag van duurzame energie. Indiener wordt verplicht de omwonenden op de hoogte te stellen van de voorgenomen ontwikkeling en een schriftelijk verslag toe te voegen, waarin de reacties van omwonenden zijn opgenomen en waarin wordt aangegeven welke invloed de reacties op het initiatief hebben (gekregen).
 • De last onder dwangsom tot sloop van de panden Kerkstraat 1 en 2 te Oude Wetering intrekken.
 • Tegen de omgevingsvergunning voor het realiseren van een steiger met uitkijkplatform aan de Noordkade 17 te Roelofarendsveen waren meerdere bezwaarschriften binnengekomen. Nu de omgevingsvergunning inmiddels is ingetrokken, hebben bezwaarmakers geen belang meer bij behandeling van het bezwaar en zijn zij niet-ontvankelijk
Bekendmakingen en vergunningsaanvragen
 • Kaag - Kennisgeving verleende omgevingsvergunning: het plaatsen van twee meerpalen, Julianalaan 44 te Kaag
 • Leimuiden - Kennisgeving ingekomen aanvraag omgevingsvergunning: het plaatsen van een dakkapel en het verwijderen van een draagmuur , Lindenlaan 37 te Leimuiden
 • Leimuiden - Publicatie watervergunning 2019-014553 het aanbrengen en hebben van zand en een weg inclusief wegfundering ten westen van de Meerewijck in Leimuiden
 • Leimuiden - Kennisgeving ingekomen aanvraag evenementenvergunning: het houden van Feestweek Leimuiden 2020 van 12 t/m 17 juni 2020, Dorpsstraat en Dokter Stapenséastraat te Leimuiden
 • Oud Ade - Kennisgeving ingekomen aanvraag omgevingsvergunning: het bouwen van een rijhal, Achterwetering 11 te Oud Ade
 • Oud Ade - Kennisgeving ingetrokken aanvraag omgevingsvergunning: het slopen van een garage, een schuur en een hooibarg, Leidseweg 2 te Oud Ade
 • Rijnsaterwoude - Publicatie besluit 2020-002577 leggen en hebben van een mantelbuis ter hoogte van Herenweg 10a te Rijnsaterwoude
 • Roelofarendsveen - Ingekomen melding Activiteitenbesluit milieubeheer - Wilgenstraat 38 te Roelofarendsveen
 • Roelofarendsveen - Kennisgeving ingekomen aanvraag evenementenvergunning: het houden van diverse activiteiten tijdens Koningsdag op maandag 27 april 2020, Lupinestraat en omgeving te Roelofarendsveen
 • Woubrugge - Kennisgeving ingekomen aanvraag omgevingsvergunning: het aanleggen van een uitweg, Vierambachtsweg 57 te Woubrugge
 • Woubrugge - Kennisgeving ingekomen aanvraag omgevingsvergunning: het realiseren van meerdere bouwwerken voor de verkoop en bewerking van streekgebonden producten, een veestal voor hobbymatig houden van paarden en een bijgebouw bij de woning, Vierambachtsweg 18 te Woubrugge
 • Woubrugge - Kennisgeving ingekomen aanvraag omgevingsvergunning: het vervangen van toegangsdammen, Weteringpad 27, 29 en 29 a te Woubrugge
 • Woubrugge - Kennisgeving verleende omgevingsvergunning: het aanbrengen van een voorbelasting, A. De Graaflaan 20 te Woubrugge
 • Woubrugge - Kennisgeving verleende omgevingsvergunning: het uitbreiden van jachthaven van wijk, Oudelandsedijk 9 te Woubrugge
 • Woubrugge - Publicatie watervergunning 2019-021418 het dempen van overig oppervlaktewater en het graven en hebbben van overig oppervlaktewater ter plaatse van de Woudsedijk Zuid 1 en 5 te Woubrugge
 • Gemeente - Kennisgeving aanvraag omgevingsvergunning vergunningsvrij: het aanbrengen van damwandconstructies langs bestaande en toekomstige watergangen, Noordeinde 187 te Roelofarensveen
 • Gemeente - Openbaar exploot
 • Gemeente - Rechtbank Den Haag; Faillissementen,surseances en schuldsaneringen
Tot slot
De foto van deze week is genomen vanaf het fietspad bij het Ringvaartaquaduct in de richting van Roelofarendsveen. Wie weet of dit fietspad ook een naam heeft, mag het laten weten!
Op- en aanmerkingen over de editie van deze week kan je zoals altijd kwijt door te reageren op deze mail.
Hoe vond je deze editie?
Witte Weekmail - Kaag en Braassem

Overzicht van berichten over inwoners van en uit de verschillende plaatsen in de gemeente Kaag en Braassem.

Deze mailing bevat wekelijks een overzicht met de belangrijkste berichten uit de voorgaande week, met daarbij verwijzing naar de bron(nen) zodat je zelf een eigen mening kunt vormen. Kortom, een selectie uit het nieuws dat je niet gemist mág hebben, én nieuws waarvan de kans groot is dat je het waarschijnlijk wél hebt gemist.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Witte Weekmail - Kaag en Braassem met Revue.
Samengesteld door Sjoerd van der Hoorn