Bekijk profielpagina

Witte Weekmail - 2020-36

Nieuwe week, nieuwe kansen. Een koppel uit Roelofarendsveen nam dit wel heel letterlijk en won even 1
Witte Weekmail - Kaag en Braassem
Witte Weekmail - 2020-36
Door Witte Weekmail - Kaag en Braassem • Editie #84 • Bekijk online
Nieuwe week, nieuwe kansen. Een koppel uit Roelofarendsveen nam dit wel heel letterlijk en won even 10.000 euro in de BankGiro Loterij. De woorden gaan iets minder op voor een aantal voetbalverenigingen. Zo verloor Kickers ‘69 (dik) en ook MMO kwam er niet heel goed van af. De 17-jarige coureur Loek wist 14 andere snelheidsduivels achter zich te houden in Spa maar stond nog 10 plekken van het goud af. Een 22-jarige bestuurder kwam bij Leimuiden helemaal niet in de buurt van het goud, vloog uit de bocht en bleef steken op een rotsblok boven het water aan de Herenweg. Wat hebben rotsblokken, Leimuiden en goud met elkaar te maken? Patrick Deters weet het en vertelt er alles over in zijn maandelijkse podcast “Vroeger was alles…”.
Ruben uit Leimuiden had zijn schoonvader iets te vertellen op de nationale radio. Hij gaat namelijk vaak mee het water op met deze laatste palingvisser van de Westeinderplassen en ziet zichzelf misschien ooit het stokje overnemen. Misschien is dit ook wel iets voor Bob en Rhandy om over na te denken; zij hengelden zondag een meerval van 1,28 meter binnen.
Ben jij op zoek naar werk of sta je open voor iets anders als het op je pad komt? Als proef staat er een overzicht met lokale vacatures onder aan in de Witte Weekmail. Naast palingvisser kan je bijvoorbeeld ook nog ouderwets zeilmaker worden, professioneel bomen verzorgen of als loodgieter aan de slag. Niet op zoek naar werk maar wil je wel iets doen voor de maatschappij, wiedt dan een keer onkruid op gemeentegrond en neem je eigen afval mee naar huis. Heb je oude schoenen en ben je zorgmedewerker, denk er dan eens over na om deze bij Yvonne Loos af te geven voor de landelijke actiedag op het Malieveld.

Sport
MVV '27 boekt bekerzege in Hoogmade (0-2)
Dit zijn de uitslagen van de eerste pouleduels in de districtsbeker
Doe je mee met ‘Schaduwcoach’?
Loek Hartog (17) wordt tiende bij de Porsche Supercup-race
Klein nieuws
NOS-presentator Malou Petter: ‘Op straat blijven mensen hooguit wat langer naar me staren’
Grote meerval gevangen
HOOGMADE - Dronebeelden Kalkmolen (video)
HOOGMADE - Dronebeelden Kalkmolen (video)
"Het goud van Leimuiden"
Mark Ponte
Bosschieter op VOC-schip Willem Adriaensz de Waterhondt komt uit Vrisiko (1646). Iemand een idee waar dat is? #alleakten #VOC #migrantenstad https://t.co/Hus7z2UYs9
Mark Ponte
@Eheijelaar Ja, misschien al zou je het niet verwachten dat een Amsterdamse notaris een Hollander zo slecht zou verstaan.
Koppel uit Roelofarendsveen wint € 10.000,- in BankGiro Loterij
Ook geen aangepaste Open Dag Waterrecreatie dit jaar
WOUBRUGGE - "WoodBridge" featuring MacFlappie (video)
WOUBRUGGE - "WoodBridge" featuring MacFlappie (video)
Toren van Pisa in Roelofarendsveen: ‘Ik schrok me dood, maar van mij mag ie omvallen’
Yvonne Peters
Zomaar op vroege do ochtend:
- inwoner wiedt onkruid op gemeentegrond;
- toeristen wiens afvalzak niet in gemeentelijke prullenbak past nemen de zak ‘gewoon’ weer mee de camper in.
👍👍
#samenvoorschoon
@KaagenBraassem
Online veiling ttv Play Fair
Het is zover: de eerste kruidnootjes liggen weer in de winkel
Hulpdiensten
Bericht www.allesinkaagenbraassem.nl leidt tot ongeval
Overleden persoon aangetroffen bij de Kaag: ‘Noodlottig ongeval’
Drugsrijder houdt het droog
Geen overtreders bij snelheidscontroles
Hennie Wilthof
Help, mijn kind kan niet zonder. Online cursus voor ouders met kinderen van 12 tot 23 die problematisch #alcohol drinken of te veel #drugs gebruiken, overmatig #gamen en #gokken. https://t.co/DQbmb9KqiT
brandweerwoubrugge
Uitruk 2020 nr. 39 Zaterdag 29-08-2020 15:50 uur: Zaterdagmiddag zijn we samen met twee ambulances en politie gealarmeerd voor een (mogelijke) reanimatie in een woning aan de Kerkstraat in Hoogmade.
Hennie Wilthof
Vanmorgen een klein uurtje gesproken met statushouders #kaagenbraassem Uitgelegd waar de Nederlandse Politie voor staat.
Politie Kaag en Braassem
Ons nieuwe elektrische voertuig met de naam Coppie Koffie is operationeel. Vanaf vandaag zal die de komende maanden worden ingezet in @gemnieuwkoop en @KaagenBraassem. Houd onze social media kanalen daarom ook goed in de gaten. #coppiekoffie #indewijk https://t.co/IIAtuvHz85
Gezondheid en onderwijs
gem Kaag en Braassem
De scholen zijn weer begonnen! CBS De Kinderkring in Woubrugge heeft samen met wethouder @Peters_Yvonne het startsein gegeven. https://t.co/3u7g3wyn3S
Yvonne Peters
Elk jaar weer een feestje om op een basisschool samen met heel veel kinderen het startschot voor deze campagne te mogen geven. Dank aan de kinderen en leraren van de Kinderkring voor de hartelijke ontvangst. En bellen ‘zwaaien’ ipv bellen ‘blazen’ ging prima!
#verkeersveiligheid https://t.co/ynt1kySAh7
Geslaagde braderie voor de afgebrande kerk
Jeroen van Berkel: eigenlijk altijd barman gebleven
NIEUWE WETERING - Amandihuis officieel geopend (video)
NIEUWE WETERING - Amandihuis officieel geopend (video)
Twee nieuwe coronabesmettingen
gem Kaag en Braassem
Het weer nodigt nu niet uit tot buiten zwemmen. Toch delen we graag wel de waarschuwing van Omgevingsdienst Midden-Holland met u: per 27 augustus 2020 geldt een waarschuwing blauwalg voor zwemlocatie Braassemermeer in Roelofarendsveen.
Bibliotheek in Leimuiden vanaf weer open
Acties voor Machiel blijken een succes: de € 81.000 is binnen
Schoenen zorgmedewerkers gezocht
FlorisSchoonderwoerd
In vergadering met de adviesraad sociaal domein @KaagenBraassem Gevraagde en ongevraagde adviezen over wonen, zorg, welzijn, jeugdzorg, werk en inkomen. Hartstikke leuk en heel erg belangrijk. Er zijn vacatures, kom meedenken: https://t.co/jP5LgNbI8c https://t.co/3QMf1VuNGe
Politiek en gemeentelijke zaken
Streep door meedenkavond over Braassemboulevard
Yvonne Peters
Op werkbezoek bij https://t.co/IjUi8hCrgT in Friesland. We kunnen nog veel leren van de (organisatie en beheer rond) recreatieve economie en voorzieningen.
@KaagenBraassem
Sebastiaan
@Peters_Yvonne @KaagenBraassem Is er ruimte in K&B voor meer recreatiestranden etc. Wonen in waterrijke gemeente maar mis strandjes zoals Aalsmeer die kent. Meer plek voor jeugd en gezinnen. Warme dagen deze zomer en beperkt zwembad bezoek mogelijk.
Yvonne Peters
@S_Noorlander @KaagenBraassem We hebben zwemplekken in oa Rijnsaterwoude, Roelofarendsveen, Woubrugge, Rijpwetering, Kaag, Oud Ade, en 2 (buiten) zwembaden dus er is al best veel mogelijk.
#zwemmen
Vragen CDA over voortbestaan baggerstort langs de N446
Voorbereidende werkzaamheden kruispunt N207 van start
Economie
Theo is de laatste palingvisser op de Westeinderplassen: "Mag niet verloren gaan"
‘Geld? Geef mij maar aardappelen!’
Loeren bij de boeren: het is oogsttijd bij kwekerij EKO Logisch
Uniek wandelarrangement: happen en stappen
Agenda
Molenrit
Viering Maria Geboorte
Informatieavond Ronnie Gardiner Methode
Fietstocht Open Monumentendag
Rondvaart Groene Hart en Oude Rijn
Raad de straat waar de camera staat
Herken jij deze straat?
Herken jij deze straat?
Woningaanbod
Sinds de vorige Witte Weekmail beschikbaar gekomen woningen:
Vacatures
Sinds de vorige Witte Weekmail beschikbaar gekomen vacatures:
Gemeentepagina
Zwembad lek of kapot? Breng het naar het afvalbrengstation
Coronamaatregelen: Trots op inwoners, ondernemers en sociale partners
Vergaderkalender gemeenteraad
Besluitenlijst Burgemeester en Wethouders
Selectie uit de besluiten genomen door het college op 25 augustus en 1 september:
 • Bij de besluitvorming over de jaarrekening 2019 had het college voorgesteld om een deel van het positieve saldo van de rekening te bestemmen voor impuls dienstverlening. De raad heeft echter besloten om deze voorgestelde resultaatbestemming ad € 235.000 niet te accorderen. Voorstel het raadsvoorstel vast te stellen, waarin wordt voorgesteld een bedrag van € 235.000 beschikbaar te stellen voor de aanschaf van een nieuwe zaaksuite ten laste van de algemene reserve.
 • In verband met de ontwikkelingen rondom het covid-19 virus is het organiseren van de derde bijeenkomst binnen het participatietraject Braassemboulevard geen haalbare kaart. In de voorgestelde aanpak wordt een voorkeursvariant aan de belanghebbenden voorgelegd waarop actief gevraagd wordt schriftelijk/digitaal input te leveren om te komen tot het uiteindelijke eindproduct. 
 • Er is een bezwaarschrift ingediend tegen het besluit van 16 maart 2020 om twee parkeerplaatsen aan te wijzen, uitsluitend bedoeld voor het opladen van elektrische motorvoertuigen, op de Smaragd te Roelofarendsveen ter hoogte van nummer 29-31. Het bezwaarschrift, conform het advies van de commissie voor de bezwaarschriften, wordt ongegrond verklaard.
 • Het realiseren van twee levensloopbestendige woningen op het perceel achter Zuideinde 24 in Roelofarendsveen onwenselijk vinden. 
 • Er is een principeverzoek ingediend voor het uitbreiden van het gebouw aan de Saskia van Uylenburchlaan 22 te Oude Wetering. Op deze locatie is de Stichting Oud Alkemade gevestigd. Met voorgenomen uitbreiding wil de Stichting de voor hen benodigde opslagruimte creëren. Het college vindt dit onder voorwaarden wenselijk.
Bekendmakingen en vergunningsaanvragen
 • Bilderdam - Ontwerpbestemmingsplan ‘Bilderdam 3-4, Leimuiden’
 • Kaag - Agressieprotocol Kaag en Braassem 2020
 • Kaag - Kennisgeving verlenging beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning met zes weken, voor het afwijken van de bestemming t.b.v. huisvesting seizoensarbeiders, Wilhelminalaan 18 te Kaag
 • Leimuiden - Kennisgeving verleende omgevingsvergunning: het uitbouwen van een woonhuis met een souterrain, het vergroten van de keuken en het dakterras en het vervangen van een serre, Willem Van Der Veldenweg 67 te Leimuiden
 • Leimuiden - Ontwerpbestemmingsplan ‘Vriezenweg 8, Leimuiden’
 • Nieuwe Wetering - Kennisgeving verleende omgevingsvergunning: het plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde , Regenboogweg 29 te Nieuwe Wetering
 • Oud Ade - Vaststelling bestemmingsplan Leidseweg 14 en 22, Oud Ade voor het bouwen van een appartementengebouw van 10 appartementen en het realiseren van een nieuwe opslagloods, gecoördineerd met de omgevingsvergunning voor het realiseren van een appartementengebouw van 10 appartementen aan Leidseweg 14 en 14A1 t/m 14A10 (d) te Oud Ade (W2018/220)
 • Oude Wetering - Kennisgeving ingekomen aanvraag omgevingsvergunning: het realiseren van een dakkapel aan de voorzijde van de woning, Schoener 78 te Oude Wetering
 • Oude Wetering - Kennisgeving verlenging beslistermijn omgevingsvergunning met zes weken voor het gedeeltelijk slopen van een bedrijfsgebouw en het bouwen van drie woningen, Houttuinhof 10, 12 en 14 te Oude Wetering (toekomstige nummeraanduiding) - W2020/168
 • Rijnsaterwoude - Beschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht – Vriezenweg 1 te Rijnsaterwoude
 • Rijnsaterwoude - Kennisgeving ingekomen aanvraag omgevingsvergunning: het aanbrengen van een damwandconstructie, Herenweg 151 te Rijnsaterwoude
 • Rijnsaterwoude - Kennisgeving verleende omgevingsvergunning: het realiseren van zeven vrijstaande woningen, Suyderbon 37 t/m 49 (oneven) te Rijnsaterwoude (RST00 A 2556)
 • Rijpwetering - Kennisgeving verleende omgevingsvergunning: het vernieuwen en vergroten van een stal/schuur t.b.v. het hobbymatig houden van dieren, achter de Pastoor van der Plaatstraat 27a te Rijpwetering (AKM01 D 633)
 • Roelofarendsveen - Besluit van de voorzitter van de veiligheidsregio Hollands Midden inhoudende de ontheffing ‘Introductie D.S.W.Z. Broach te Roelofarendsveen/Braassemermeer van 27 augustus 2020 tot en met 28 augustus 2020 (artikel 2.1a van de 11e Noodverordening COVID-19 VRHM 21 augustus 2020)
 • Roelofarendsveen - Kennisgeving ingekomen aanvraag omgevingsvergunning: het bouwen van 48 galerij ontsloten appartementen, Westend Roelofarendsveen
 • Roelofarendsveen - Kennisgeving ingekomen aanvraag omgevingsvergunning: het bouwen van een vrijstaande villa met zwembad, Noorderhemweg 13 te Roelofarendsveen (toekomstige nummeraanduiding)
 • Roelofarendsveen - Kennisgeving ingekomen aanvraag omgevingsvergunning: het verbouwen van een woning, Noordeinde 164 te Roelofarendsveen
 • Roelofarendsveen - Kennisgeving ingekomen aanvraag omgevingsvergunning: het wijzigen van de bestemming van horeca naar wonen, Zuideinde 111 c te Roelofarendsveen
 • Roelofarendsveen - Kennisgeving ingetrokken aanvraag omgevingsvergunning: het verlengen van de garage, Europaweg 1 te Roelofarendsveen
 • Roelofarendsveen - Kennisgeving verleende omgevingsvergunning: het realiseren van een terras op bestaand dak, Noordeinde 23a te Roelofarendsveen
 • Woubrugge - Kennisgeving verleende omgevingsvergunning: het bouwen van een woning , Weteringpad 36 te Woubrugge
 • Woubrugge - Kennisgeving verleende omgevingsvergunning: het bouwen van een woning met kelder en het veranderen van een inrit, van Hemessenkade 47 te Woubrugge
 • Woubrugge - Publicatie watervergunning 2020-011437 bouwen bedrijfsgebouw te Woubrugge
 • Gemeente - Aanvragen inschrijving accountantsregister
 • Gemeente - Factsheet aanvragen NOW-regeling
 • Gemeente - Rechtbank Den Haag; Faillissementen,surseances en schuldsaneringen
 • Gemeente - Wijzigingsplan Floraweg 38 Roelofandsveen
 • Gemeente - Wijzigingsplan Geestweg 60 Roelofandsveen
Tot slot
De straat van deze week is de Kerklaan in Leimuiden, gezien vanaf de hoek bij het Cederplein.
Op- en aanmerkingen over de editie van deze week kan je zoals altijd kwijt door te reageren op deze mail.
Hoe vond je deze editie?
Witte Weekmail - Kaag en Braassem

Overzicht van berichten over inwoners van en uit de verschillende plaatsen in de gemeente Kaag en Braassem.

Deze mailing bevat wekelijks een overzicht met de belangrijkste berichten uit de voorgaande week, met daarbij verwijzing naar de bron(nen) zodat je zelf een eigen mening kunt vormen. Kortom, een selectie uit het nieuws dat je niet gemist mág hebben, én nieuws waarvan de kans groot is dat je het waarschijnlijk wél hebt gemist.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Witte Weekmail - Kaag en Braassem met Revue.
Samengesteld door Sjoerd van der Hoorn