Bekijk profielpagina

Witte Weekmail - 2020-11

In Rijpwetering lijkt wat onduidelijkheid te bestaan. Zo vond de politie fietsen die er niet thuis ho
Witte Weekmail - Kaag en Braassem
Witte Weekmail - 2020-11
Door Witte Weekmail - Kaag en Braassem • Editie #60 • Bekijk online
In Rijpwetering lijkt wat onduidelijkheid te bestaan. Zo vond de politie fietsen die er niet thuis horen, reed een vrachtwagen zich vast in een bocht die eigenlijk te krap was en dacht een bestelbusje iets minder hoog dan het viaduct te zijn (wat dus niet zo was). De gemeente gaat trouwens wel kijken of daar niet een extra bordje bij moet. Nadat ROAC tot verbazing van trainer Leliveld vorige week nog met 6-0 had verloren herpakten ze zich deze week door met 0-0 gelijk te spelen en zo het eerste punt van het jaar binnen te slepen.
Soms is winnen ook niet zo belangrijk als meedoen. Kai Verbij werd tweede op de 1000 meter en hoeft nu het eerste rondje niet te betalen, Bob de Jong werd in Haarlem tiende bij zijn eigen bokaal en de onderhoudsploeg van VV Woubrugge heeft flink staan zweten op de grasmat van Feyenoord.
Je floept er een keer iets uit over hoe onze regio een aardige kandidaat voor een kerncentrale zou kunnen zijn en een maand of twee later wil de VVD als het aan hen lag er ook daadwerkelijk een neer gaan zetten. Ook moeilijke gesprekken voor Saskia van de Ven-Vink. Ze werd door het NRC geïnterviewd over het boek dat ze schreef toen haar man het leven niet meer zag zitten. Luchtiger was het gesprek dat Collin Hoogenboom had over zijn switch van de Rabobank naar het basisonderwijs.
Eind maart is er een gesprek met de gemeenteraad over hoe het nu verder moet met de inzameling van oud papier door vrijwilligers nu de kiloprijs enorm is gedaald. Verenigingen die vrijwilligers vast willen houden kunnen trouwens voor tips langs bij de Rabobank.

Sport
Studio Kaag en Braassem Voetbaloverzicht: gelijkspel ROAC en DOSR, Kickers ‘69 klopt koploper
Trainer Leliveld na 6-0 nederlaag: ‘Ik verwacht een reactie van ROAC na deze blamage'
Perfecte grasmat in De Kuip dankzij onderhoudsploeg VV Woubrugge
Winnaars Bloksma 10 km bokaal
Mooi afscheid trainer/coach van handbal dames ROAC
Winnende Krol betaalt eerste rondje Verbij in Australië
Tennisvereniging Leimuiden opent toekomstbestendig tennispark
Eredivisie Zeilen start dit jaar op de Braassem
Klein nieuws
Carla van Ruiten moet geduld hebben met claim bij SGR na faillissement Thomas Cook
Hulpdiensten
Bestelwagen ramt viaduct op N225 en verspert weg
Viaduct aan Zuidweg onder de loep na ongelukken
Vrachtwagen is vast komen te zitten op de Poeldijk
Politie Kaag en Braassem
Wie is zijn fiets kwijt?
Rijpwetering/Leiden - Deze 2 fietsen hebben wij aangetroffen onder verdachte omstandigheden in Rijpwetering. Wij hebben het vermoeden dat de fietsen in de nacht van 2 op 3 maart zijn gestolen in Leiden, of Leiderdorp.
Bent u de eigenaar? https://t.co/FGkxDRp0Pw
Gezondheid en onderwijs
Van bedrijfsleven naar het onderwijs: ‘Ik wilde niet nog twintig jaar achter een beeldscherm zitten’
‘Ik was kwaad dat hij er zo makkelijk over dacht’
gem Kaag en Braassem
Bruidspaar Roosemalen uit Woubrugge is 60 jaar #getrouwd! Meneer Roosemalen is binnenschipper geweest en heeft zijn vrouw in Duitsland ontmoet. Na enkele ontmoetingen zijn ze getrouwd en dat houdt al 60 jaar stand. Gefeliciteerd! https://t.co/kFukGcS4wG
Run op desinfectie gel in supermarkten
Documentairemaker Alje Kamphuis filmde de impact MH17 in Oud Ade: ‘In deze film zie je het echte verdriet’
’Regiotaxi kan nog een stuk beter’
Nina van der Vaart wint goud op Skills The Finals
De Driemaster
Kun jij wel wat hulp bij je administratie gebruiken? En wil je grotere schulden voorkomen?

De Papierwinkel helpt je graag 👉 https://t.co/DKsN6WxqR9
#administratie #schulden https://t.co/TMDe1uegKG
Politiek en gemeentelijke zaken
Laadpalen elektrische auto’s niet in alle wijken welkom
Informatie over Weidse Wetering
Saneringswerkzaamheden Dorpshart afgerond
File? Dan rijden we met z'n allen om door hetzelfde dorp
Economie
Appartementen op plek voormalig dorpscafé ‘t Lage Land
LEIMUIDEN - Construction Villa Bilders (video)
LEIMUIDEN - Construction Villa Bilders (video)
Heembouw Wonen bouwt 119 appartementen Schiedam
Voor 1300 euro per maand uitzicht op de langste file van Nederland
LEIMUIDEN - Kempers Watersport drone fly-by (video)
LEIMUIDEN - Kempers Watersport drone fly-by (video)
Agenda
Popquiz De 13
Turbo op die Turbo met DJ’s Kris en Tim (halve kermis)
Lammetjesdagen bij Boerderij Buitenverwachting
Voorstelling: Alfred en Albert
Frisdisco
Dorpskerkconcerten Merwede trio en Reinier Regter
Raad de straat waar de camera staat
Herken jij deze straat?
Herken jij deze straat?
Woningaanbod
Sinds de vorige Witte Weekmail beschikbaar gekomen woningen:
Gemeentepagina
Yvonne Peters
De projectenmarkt in Leimuiden trok heel veel inwoners. Trots op de inzet van onze mensen en die van onze partners; klantvriendelijk, betrokken en deskundig. Zo hoort een gemeente informatie te delen en meningen op te halen.
#participatie

@KaagenBraassem https://t.co/AWUwQuGCgp
Vergaderkalender gemeenteraad
Besluitenlijst Burgemeester en Wethouders
Selectie uit de besluiten genomen door het college op 3 maart en 10 maart:
 • Het schoolbestuur SSBA wil een statutenwijziging doorvoeren om het aantal leden van de Raad van Toezicht aan te passen. In de huidige statuten staat nu dat de Raad van Toezicht bestaat uit een oneven aantal leden van ten minste 5. Dat moet worden gewijzigd in ten minste 4 leden.
 • Er is een bezwaarschrift ingediend tegen het besluit van 19 augustus 2019 om twee parkeerplaatsen aan te wijzen, uitsluitend bedoeld voor het opladen van elektrische motorvoertuigen, op de Thuisweide te Woubrugge ter hoogte van nummer 16. Dit  bezwaarschrift ongegrond verklaren.
 • Eind 2020 loopt de termijn af van de huidige concessie inzake het plaatsen van laadpalen tbv elektrische auto’s. Om ook vanaf 2021 het geregeld te hebben dat er nieuwe laadpalen geplaatst kunnen worden in onze openbare ruimte sluiten wij opnieuw aan bij de concessie vanuit de gemeente Rotterdam. 
 • Verhogen van de drempel van € 50.000 naar € 150.000 voor werken met betrekking tot meervoudig onderhandse aanbestedingen.
 • Het cofinancieringsprogramma van de Landschapstafel Rijn- en Veenstreek is gesloten. Er kunnen geen nieuwe projecten meer gebruik maken van deze regeling. 
 • Op 19 februari 2020 heeft de gemeenteraad ingestemd met de wijzigingen in de beleidsregel Huisvesting arbeidsmigranten 2020. Het college wordt geadviseerd om in navolging van de gemeenteraad de beleidsregel vast te stellen. 
 • De initiatiefnemers zouden graag de bedrijfswoning behorende bij de jachthaven ter hoogte van Weteringpad 37 in Woubrugge omzetten naar burgerwoning.
 • Volgens het kadaster is de grondeigenaar van het kadastrale perceel Leimuiden C 1915 eveneens eigenaar van een perceel water liggend in de Drecht. Geconstateerd is dat dit perceel water in de loop der jaren door afslag is ontstaan. Vastleggen dat het water ter hoogte van Vriezekoop 59w te Leimuiden eigendom is van de gemeente en een gedeelte land van de grondeigenaar en de oeverlijn de kadastrale grens vormt.
 • Voor het eerst sinds lange tijd zijn de ingediende en aangenomen moties weer bij elkaar in een overzicht gezet met daarbij de stand van zaken. De meeste moties zijn inmiddels afgedaan. Het college wordt voorgesteld dit overzicht te sturen naar de griffie met het verzoek dit op de agenda voor de raad van 23 maart te zetten. Afgesproken is dat vanaf nu expliciet wordt aangegeven, bijvoorbeeld in een brief of raadsvoorstel dat met die brief of dat besluit de moties is afgedaan. Dan kan het overzicht op die manier up to date worden gehouden.
 • Naar aanleiding van het besluit de kosten van het toepassen van spoedeisende bestuursdwang te verhalen op de overtreder, heeft de overtreder bezwaar gemaakt. Naar aanleiding van dit bezwaar dient er een heroverweging van het besluit plaats te vinden. Het bezwaarschrift wordt alsnog ongegrond verklaard.
Bekendmakingen en vergunningsaanvragen
 • Hoogmade - Publicatie watervergunning 2020-001378 het gedurende 7 weken onttrekken van freatisch grondwater ter hoogte van de Van Fenemalaan in Hoogmade
 • Kaag - Kennisgeving ingekomen aanvraag omgevingsvergunning: het plaatsen van een verplaatsbare kippenkar in het weiland, Julianalaan 29 te Kaag
 • Kaag - Kennisgeving ingekomen aanvraag omgevingsvergunning: het verlengen van een steiger met tien meter , Julianalaan 44 te Kaag
 • Leimuiden - Kennisgeving buiten behandeling laten omgevingsvergunning: het openmaken van een bestaande betonplaat over een watergang t.b.v. een insteekhaven en het realiseren van een botenlift, Noordeinde 120 te Leimuiden
 • Leimuiden - Kennisgeving ingekomen aanvraag evenementenvergunning: het houden van pinkstermarkt “Meet & Eat” op 31 mei 2020, Dorpsplein te Leimuiden
 • Leimuiden - Kennisgeving verleende evenementenvergunning: het houden van een rommelfair op 25 april 2020, Larikslaan 20 te Leimuiden
 • Leimuiden - Kennisgeving verleende omgevingsvergunning: het realiseren van een dakopbouw, Meerewijck 32 te Leimuiden
 • Leimuiden - Kennisgeving verleende omgevingsvergunning: het wijzigen van het bestaande gebouw tot 4 woningen middels een interne verbouwing, de realisatie van dakkapellen in het voordakvlak en een dakterras aan de achterzijde, Dorpsstraat 3, 3a, 3b en 3c te Leimuiden
 • Leimuiden - Verkeersbesluit rotonde N207 – Vriezenweg in Leimuiden
 • Oude Wetering - Kennisgeving ingekomen aanvraag omgevingsvergunning: het vervangen van gevelelementen, locatie Aak 2 t/m 12, 22 t/m 44, 21,23 29 t/m 39 en 49 t/m 63, Praam 2 t/m 10, Schouw 25 t/m 33, Watergang 41 t/m 49 te Oude Wetering.W2020/060
 • Rijnsaterwoude - Kennisgeving ingekomen aanvraag evenementenvergunning: het houden van skelterrace “De GP van Rijnsaterwoude” op 5 mei 2020, achter Herenweg 165 te Rijnsaterwoude
 • Rijpwetering - Kennisgeving verlenging beslistermijn omgevingsvergunning met zes weken voor het ophogen en verbreden van de waterkering met klei, Veenderdijk 7 te Rijpwetering - W2020/011
 • Roelofarendsveen - Kennisgeving ingekomen aanvraag omgevingsvergunning: het verwijderen van een kas, Noorderhemweg 25 Roelofarendsveen
 • Roelofarendsveen - Kennisgeving verleende omgevingsvergunning: het plaatsen van een fietsen stalling , Veenderveld 49 te Roelofarendsveen
 • Roelofarendsveen - Kennisgeving verleende omgevingsvergunning: het veranderen van het gebruik en het verbouwen van de alkeburcht alsmede het realiseren van 17 appartementen (inclusief parkeerplaatsen), Noordhoek 19 en Wilgenstraat 32 a/b/c/d/e/f/h/j/k/m, 34 a/b en 36 a/b/c/d/e te Roelofarendsveen
 • Roelofarendsveen - Kennisgeving verlenging beslistermijn omgevingsvergunning met zes weken voor het realiseren van steigers, Zuidoever 1 t/m 21 (oneven) te Roelofarendsveen - W2019/278
 • Roelofarendsveen - Publicatie besluit 2020-004257 het tijdelijk aanleggen van een brug en het tijdelijk versmallen van een hoofdwatergang ter hoogte van Noordeinde 165 B te Roelofarendsveen
 • Roelofarendsveen - Publicatie watergang 2020-001974 het dempen en gedempt houden van overig- en primair oppervalktewater aan Noordeinde 187 te Roelofarendsveen
 • Woubrugge - Publicatie watervergunning 2020-003729 aanleggen en hebben van een oprit ter hoogte van Vierambachtsweg 57 te Woubrugge
 • Gemeente - Agenda Commissie Bezwaarschriften d.d. 10 maart 2020
 • Gemeente - Bekendmaking besluiten project niet-geregeld grondgebruik
 • Gemeente - Veiligheidsmonitor 2019
Tot slot
De straat van deze week is het Westeinde in Roelofarendsveen, maar als je iets anders dacht rekenen we het ook goed.
Op- en aanmerkingen over de editie van deze week kan je zoals altijd kwijt door te reageren op deze mail. Wil je anderen kennis laten maken met de Witte Weekmail, stuur deze dan door of laat hen zich online aanmelden!
Hoe vond je deze editie?
Witte Weekmail - Kaag en Braassem

Overzicht van berichten over inwoners van en uit de verschillende plaatsen in de gemeente Kaag en Braassem.

Deze mailing bevat wekelijks een overzicht met de belangrijkste berichten uit de voorgaande week, met daarbij verwijzing naar de bron(nen) zodat je zelf een eigen mening kunt vormen. Kortom, een selectie uit het nieuws dat je niet gemist mág hebben, én nieuws waarvan de kans groot is dat je het waarschijnlijk wél hebt gemist.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Witte Weekmail - Kaag en Braassem met Revue.
Samengesteld door Sjoerd van der Hoorn