Bekijk profielpagina

Witte Weekmail - 2019-40

Volgend jaar spreekt de gemeenteraad over of een fusie met een andere gemeente wenselijk is. De burge
Witte Weekmail - Kaag en Braassem
Witte Weekmail - 2019-40
Door Witte Weekmail - Kaag en Braassem • Editie #39 • Bekijk online
Volgend jaar spreekt de gemeenteraad over of een fusie met een andere gemeente wenselijk is. De burgemeester van Nieuwkoop speelt alvast hard to get en wijst samengaan bij voorbaat af. Ook burgemeester Spies van Alphen aan den Rijn houdt de kaken op elkaar. Gemeente Voorschoten volgt de onze al klakkeloos, wat opzich lekker makkelijk is als je iets voor elkaar wilt krijgen. Al kan je ook dingen -zeg een steiger met uitkijktoren- voor elkaar krijgen door netjes de procedure te volgen en op tijd een vergunningsaanvraag te publiceren die omwonenden schijnbaar toch niet lezen, om zo drie maanden later te mogen starten met de bouw.
Voor iedereen die bang is de volgende te zijn met een uitkijktoren in de achtertuin, onder in de Witte Weekmail staan wekelijks alle vergunningsaanvragen per dorp genoemd, net als de onderwerpen waar de gemeenteraad over vergadert. Je kan ook de attenderingsservice van de overheid gebruiken om alleen berichten uit jouw straat of wijk te ontvangen, zie hiervoor de uitleg op de gemeentewebsite.
Boeren weten ook goed hoe ze iets voor elkaar kunnen krijgen. Zo vertrok er een hele stoet met tractoren en melkwagens (video) uit onder andere Woubrugge richting het Malieveld. Boer Arjan Dijkshoorn hield een plekje voor ze vrij, hij had zijn trekker er namelijk maandag al neergezet. Uitkomst van de actie is een toezegging van de minister dat er geen halvering van de veestapel komt. Het landbouwverkeer in onze gemeente gaat als het aan de gemeente ligt wél afnemen, door boeren slim kavels te laten ruilen zodat ze niet meer van hot naar her en terug hoeven te rijden om bij hun land te komen.
Denk je bij langzaam rijdend verkeer deze week aan landbouwvoertuigen, ook andere weggebruikers kunnen er wat van. Buschauffeur Ton Snijders heeft sinds kort een dashcam en filmde aardig wat rare fratsen bij de afrit van de A4 naar Leimuiden. Coureur Loek Hartog moest al vroeg een afslag nemen nadat steenslag hem zijn finaleplaats ontnam. Voor inwoners van Oud Ade en Rijpwetering die via de Langebrug rijden is er wat meer duidelijkheid over hoe de vervanging aangepakt gaat worden. De fietsbrug en autobrug worden los van elkaar gebouwd zodat fietsers altijd kunnen oversteken, net als ambulances. De bus rijdt zijn normale route niet en ook voor auto’s is wat hinder te verwachten.
En zo een bruggetje naar afvalverwerking. Verbranden van restafval is duurder geworden. De gemeenteraad heeft een presentatie gekregen zodat elke partij kan bepalen wat zij voor volgend jaar willen besluiten; bijvoorbeeld besparen op het aantal keren dat afval wordt opgehaald of de vaste tarieven voor één- en tweepersoons huishoudens gelijktrekken waardoor voor de meeste inwoners de afvalstoffenheffing gelijk kan blijven.

Vacature, ook voor mensen zonder ervaring
Tot het einde van dit jaar ben ik in ieder geval nog vier weken in het buitenland. Omdat het niet altijd gaat lukken om tijd vrij te maken om deze mail samen te stellen, hoop ik dat iemand het leuk vindt om een paar keer mee te helpen schrijven. Het kost ongeveer een flinke avond of vrije zater- of zondag per editie en het is handig als je weet hoe kopiëren en plakken werkt.
Antwoord op deze mail of stuur mij een bericht als het je iets lijkt.
Dank je wel,
Sjoerd
Sport
Studio Kaag en Braassem Voetbaloverzicht: eerste overwinning Kickers ‘69, gelijkspel ROAC en DOSR
Wedstrijd Bernardus - MMO na 60 seconden gestaakt door gebroken sleutelbeen, ambulance rijdt naar Hoogmade in plaats van Hazerswoude Rijndijk en neemt daarna speler alsnog niet mee.
Wedstrijd Bernardus - MMO na 60 seconden gestaakt door gebroken sleutelbeen, ambulance rijdt naar Hoogmade in plaats van Hazerswoude Rijndijk en neemt daarna speler alsnog niet mee.
'Het is mensenwerk', reageert ambulancedienst na lange wachttijd gewonde voetballer
SV ROAC: Van de vijfde naar de eerste klasse
Nilla Broström gaat voor goud
Bob de Jong leert met en van trainers
In Up Go Heren 1: Volleybal is emotie
Doorboorde radiator houdt Loek Hartog van podium
Loek Hartog verbind zich als ambassadeur aan IT4KIDS benefietgala
Merrie Lana behaalt meeste punten tijdens thuiskeuring
Klein nieuws
De laatste trekker vertrokken van Malieveld
Loeren bij de boeren: ’We hebben hier een perfecte kringloop'
Ruben van der Meer dingt mee naar 'Schilderij van het Jaar'
Rijksmuseum Art
Windmolen 'De Vos' en woonhuis 'Verbeid Den Tijd' aan de Drecht tussen Leimuiden en Bilderdam #europeana #rijksmuseum https://t.co/v0kOIWouDh
Zwerfvuil weg dankzij Stichting Groen Licht
Video voor wie de kermis al mist of het vuurwerk heeft gemist.
Video voor wie de kermis al mist of het vuurwerk heeft gemist.
Hulpdiensten
Oefening politievrijwilligers
Politie Kaag en Braassem
#OudeWetering - Vannacht is uit een schuur bij een kwekerij aan de De Baan onderstaande fiets gestolen. Heeft u informatie over de dader(s) of weet u waar de fiets is? Neem contact met ons op via een DM of 09008844. https://t.co/mdYbaOEr1V
Brandweer takelt paard uit de sloot
Buschauffeur Ton Snijders kiekte met zijn dashcam verschillende auto's die apart weggedrag vertoonden en daarmee de bus blokkeerden op de afslag van de A4 richting Leimuiden.
Buschauffeur Ton Snijders kiekte met zijn dashcam verschillende auto's die apart weggedrag vertoonden en daarmee de bus blokkeerden op de afslag van de A4 richting Leimuiden.
Gezondheid en onderwijs
Kindcentrum in Rijnsaterwoude
Kaag & Braassem haalt mooi bedrag op voor KWF Kankerbestrijding
Mark Tuitert
Hoek tot Helder gehaald! 130 kilometer langs de kust blazen. Alhoewel. De eerste helft was een martelgang. Scheur in m’n kite, worstelen met de wind pal in de rug (gek genoeg niet optimaal). Tweede helft was genieten! Kapot maar voldaan. En bijna 400k voor de @Hartstichting https://t.co/oWCBaDivNG
Tom in de buurt
Tom in de buurt heeft een nieuwe website. Benieuwd naar hoe wij bewoners adviseren en ondersteunen in de gemeente Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop? Neem eens een kijkje op https://t.co/IrI4wBsSjA https://t.co/3TiuTDBPja
Politiek en gemeentelijke zaken
Kaag en Braassem overweegt gemeentefusie, met Alphen aan den Rijn?
Kosten ophalen afval omhoog, burger betaalt rekening
Steiger met uitkijktoren in Braassemermeer
Discussie: ‘Bezwaren horen bij plan arbeidershotel’
Meer aandacht voor starters dankzij Platform Woonstarters
Door Braassem zo’n achtduizend vrachtwagenritten bespaard
Bouwmanager IKC Hoogmade gaat ook aan de slag voor IKC Leimuiden
Eindelijk licht op de Witte Singel
Geen alcohol meer op gemeentehuis Voorschoten
Economie
Afscheid van een Icoon
Heemskerk Sport verhuisd
ROELOFARENDSVEEN - Videorondleiding bij Hart4Health.
ROELOFARENDSVEEN - Videorondleiding bij Hart4Health.
Heembouw
Vandaag werden we door Rabo Bank Groene Hart Noord ter viering van de eerste hypotheek met groenverklaring voor een woning in woningbouwproject Westend in Roelofarendsveen.
https://t.co/i6kP74WSmN

#woneninwestend #duurzaam #bouw https://t.co/qb62oeZ3aY
Agenda
Dierendag op de Straat-Hof
Polderman draagt een steentje bij
Blokhuttenweekend
Open dag bij Teken- en schilderclub Jacobswoude
Creatief dagboekschrijven: ‘Luisteren naar je pen’
Op bezoek bij Mr Green
Kaag Eiland op blote voeten ontdekken
Gezellige Zondag Middag! Met Bart&Cor
Raad de straat waar de camera staat
Herken jij deze straat?
Herken jij deze straat?
Gemeentepagina
Vergaderkalender
 • Bestemmingsplan Vriezekoop 71a en Bilderdam 3-4 Leimuiden
 • Ontwerpbestemmingsplan Dyckhof Zuidweg (naast) 33 Rijpwetering
 • IKC Rijnsaterwoude
 • Voortgangsmonitor 2019
 • Programmabegroting 2020
Besluitenlijst Burgemeester en Wethouders
Selectie uit de besluiten genomen door het college op 24 september 2019 en 1 oktober 2019:
 • Het IKC (Integraal Kindcentrum) Rijnsaterwoude heeft (na het IKC Leimuiden) de hoogste prioriteit gekregen. Het voorstel is om een krediet van € 2,55 miljoen beschikbaar te stellen voor het realiseren van een IKC in het voormalige gemeentehuis.
 • In de Samenwerkingsagenda “Maak meedoen mogelijk” 2018-2022 is een belangrijke ambitie opgenomen over het openbaar groen in de wijk. In het traject “Focus met Ambitie” is op 11 februari 2019 een bedrag van € 100.000 aanvullend beschikbaar gesteld voor het vergroenen van de openbare ruimte voor de jaren 2019 tot en met 2022. 
 • Aan de raad wordt voorgesteld om in te stemmen met de Maatregelenpakket – Duurzaamheid. Het Maatregelenpakket omschrijft de duurzaamheidsambities voor de lange termijn, schept duidelijkheid over de tussentijdse doelstellingen voor de komende periode, geeft concreet weer hoe er het komende jaar (tot eind 2020) invulling wordt gegeven aan die doelstellingen met welke maatregelen en wat de financiële consequenties van de voorgestelde aanpak zijn.
 • Het college wordt voorgesteld tien straatnamen toe te voegen aan de kern Leimuiden in verband met de ontwikkeling van het woningbouwproject Leimuiden West in Leimuiden. Polderlaan, Veldzicht, Dijkzicht, Mastweg, Zeilstraat, Giekhof, Roerhof, Gaffelhof, Boeghof, Spiegelkade.
 • Vanaf 1 januari 2020 starten we samen met Arriva een pilot voor twee jaar, met als doel het vergroten van de mogelijkheden van het gebruik van het openbaar vervoer voor Wmo-pashouders van de Regiotaxi. De huidige Wmo-pashouders van de Regiotaxi kunnen een “Voor Elkaar Pas” aanvragen. Met deze pas kunnen ze samen met een begeleider gratis reizen op alle Arrivabussen in onze regio (Zuid-Holland Noord) en landelijk op alle Arrivatrajecten.
 • Geen medewerking verlenen om een nieuwe woning te realiseren op het erf van Galgekade 8 en 8a te Roelofandsveen.
 • Een budget van € 2.136.014 voor nieuwe autobrug Langebrug Oud Ade vanuit de algemene reserve beschikbaar te stellen om variant 4 uit de variantenstudie verder uit te werken en te realiseren. Fietser hebben tijdens uitvoeringswerkzaamheden wel doorgang, motorvoertuigen niet. Er worden geen extra financiële middelen beschikbaar gesteld voor een tijdelijke busverbinding of alternatief busvervoer.
 • In Woubrugge en Rijnsaterwoude zijn percelen grond onder de openbare wegen Boddens Hosangweg respectievelijk Kerkweg aan de gemeente aangeboden. De gemeente neemt deze gronden tegen €1 (k.k.) in eigendom over aangezien zij ook verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud ervan. 
Bekendmakingen en vergunningsaanvragen
 • Hoogmade - Publicatie watervergunning 2019-012293 het leggen en hebben van drie mantelbuizen nabij Vlietpark 1 te Hoogmade
 • Leimuiden - Bekendmaking straatnaamgeving woningbouwproject Leimuiden West
 • Leimuiden - Kennisgeving buiten behandeling laten aanvraag omgevingsvergunning W2019/123: het handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening, Willem van der Veldenweg 57 te Leimuiden
 • Leimuiden - Kennisgeving buiten behandeling laten omgevingsvergunning: het uitbreiden van de hotelkamers, vergroten van het cafe/restaurant en het realiseren van een interne verbouwing, Dorpsplein 11 te Leimuiden
 • Leimuiden - Kennisgeving ingekomen aanvraag omgevingsvergunning: het bouwen van een houten berging , Westerdijk 10 te Leimuiden
 • Leimuiden - Kennisgeving verleende omgevingsvergunning: het realiseren van een aanbouw aan de zijkant van de woning, Goudenregenstraat 2 te Leimuiden
 • Leimuiden - Publicatie watervergunning 2019-014018 het dempen en gedempt houden van overig oppervlaktewater ter plaatse van de Vriezenweg te Leimuiden
 • Oud Ade - Kennisgeving gewijzigde omgevingsvergunning: het bouwen van een rijhal, vier recreatieve verblijven en manege, Achterwetering 13 en 13 R1 t/m 13 R4 te Oud Ade
 • Rijnsaterwoude - Kennisgeving ingekomen aanvraag omgevingsvergunning: het bouwen van een bedrijfswoning, Woudsedijk-Noord 1 a te Rijnsaterwoude
 • Rijpwetering - Kennisgeving verleende omgevingsvergunning: het uitbreiden van een stal/opslagloods met een ruimte voor het stallen van werktuigen, Pastoor van der Plaatstraat 79 te Rijpwetering
 • Roelofarendsveen - Kennisgeving ingekomen aanvraag omgevingsvergunning: het vervangen van de bestaande drie woningen en horecagelegenheid, Noordeinde 163, 165,167 en 167 a te Roelofarendsveen
 • Roelofarendsveen - Publicatie watervergunning 2019-012832 aanbrengen en hebben van een steiger ter hoogte van Noordkade 17 te Roelofarendsveen
 • Roelofarendsveen - Verleende standplaatsvergunning t.b.v. bevolkingsonderzoek naar borstkanker - op het parkeerterrein aan de Noordhoek te Roelofarendsveen - GV 15534
 • Gemeente - Opkomst HPV-vaccinaties per 1 juli 2019
 • Gemeente - Uitschrijven BRP (Besluit)
 • Gemeente - Vaststelling bestemmingsplan ‘Vierambachtsweg 18’
Tot slot
De straat van deze week is de Oostveenweg in Nieuwe Wetering, die langs de A4 en HSL loopt. Loop jij daar ook wel eens en vind je een verloren Witte Weekmail, raap deze dan gerust op en geef ’m door aan iemand anders.
Op- en aanmerkingen over de editie van deze week kan je zoals altijd kwijt door te reageren op deze mail.
Hoe vond je deze editie?
Witte Weekmail - Kaag en Braassem

Overzicht van berichten over inwoners van en uit de verschillende plaatsen in de gemeente Kaag en Braassem.

Deze mailing bevat wekelijks een overzicht met de belangrijkste berichten uit de voorgaande week, met daarbij verwijzing naar de bron(nen) zodat je zelf een eigen mening kunt vormen. Kortom, een selectie uit het nieuws dat je niet gemist mág hebben, én nieuws waarvan de kans groot is dat je het waarschijnlijk wél hebt gemist.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Witte Weekmail - Kaag en Braassem met Revue.
Samengesteld door Sjoerd van der Hoorn