Bekijk profielpagina

Witte Weekmail - 2019-32

Witte Weekmail - Kaag en Braassem
Witte Weekmail - 2019-32
Door Witte Weekmail - Kaag en Braassem • Editie #32 • Bekijk online
Afgelopen zaterdag werd een groot deel van Leimuiden vroeg wakker door loeiende sirenes van alle kanten. Een auto met drie Poolse inzittenden was op de kop in het water bij de Westeinderplassen terecht gekomen nadat ze over de dijk langs de Herenweg waren gereden. Eén inzittende (man, 32 jaar) kon zichzelf uit de auto krijgen en enkele kilometers verderop hulp inschakelen. Twee andere inzittenden (vrouw, 34 jaar en man, leeftijd onbekend) werden door agenten bevrijd maar zijn in het ziekenhuis na reanimatie alsnog overleden. De 32-jarige Pool is na verhoor door de politie vrijgelaten omdat de overleden man de bestuurder bleek te zijn.
Aantal wagens
Veel mensen verbaasden zich over het aantal wagens dat op het ongeluk af kwam. Bij de eerste melding werden de brandweerkorpsen uit Leimuiden, Ter Aar en Roelofarendsveen opgeroepen. Drie minuten later is ook de traumaheli opgeroepen. In het uur daarna zijn nog extra wagens gevraagd ter ondersteuning, voor onderzoek en wegtakelen.
Grensoverschrijdend werken
Op de helikopter na, zijn alle meldingen gedaan in veiligheidsregio Hollands Midden. De dichtstbijzijnde ambulanceposten uit deze regio liggen 12 kilometer (Hillegom en Nieuwveen) en 18 km (Alphen aan den Rijn) van de plek van het ongeluk. De ambulancepost in Aalsmeer ligt maar 6 kilometer van de plek van het ongeluk maar valt onder een andere regio. Of er in Aalsmeer een ambulance beschikbaar was en of dit iets had uitgemaakt, is niet bekend.
De Herenweg ligt in gemeente Kaag en Braassem, regio Hollands-Midden en provincie Zuid-Holland, terwijl het water waar de auto in terecht was gekomen valt onder gemeente Aalsmeer, regio Amsterdam-Amstelland en provincie Noord-Holland. Nieuw Vennep en Hoofddorp vallen dan weer onder regio Kennermerland.
Volgens centralist van de meldkamer Martin van der Zwan gaat door de Officier van Dienst en Hoofd Meldkamer worden uitgezocht waarom niet grensoverschrijdend is gewerkt. Overigens was er een week eerder ook een dodelijk ongeval iets verderop dezelfde weg bij Kudelstaart. Hierbij werd wel in beide regio’s een ambulance opgeroepen. De gemeente is al langer in gesprek met de ambulancedienst.

Klein nieuws
Nieuwe serie Harkum vanaf 30 september op TV
Spot de foto en win een taart
Verdachte (19) plofkraak Duitsland komt vrij
Traplopen in watertoren houdt bewoners fit
Cor toont zijn "ding"
Hulpdiensten
Wielrenner zwaargewond na val
Brandweerman red eigen zeilboot van ondergang
Ramptoeristen vallen uit tegen wijkagenten
Gezondheid en onderwijs
Bewoners lappen voor hun eigen veiligheid
Verslag Zomerpalet 2019: Week 1
Topjaar voor buitenzwembaden in Alphense regio
Politiek en gemeentelijke zaken
Tolbrug vervangen?
Volle afvalzakken door aanleg glasvezelkabel
Thijs Brambach
Op papier is het inzamelen en hergebruik een goed idee | Tien voor de theorie, vrijstelling voor de praktijk | Kaag en Braassem https://t.co/s1gPOnZOw4
Marina van der Velde
@ThijsBrambach @kenbnieuws Je vraagt je af wat de mensen er bij denken! Rij even door naar Veenderveld als de doos te groot is of de container vol! Geef om elkaar.
Gino Wesselman
@marinavdvelde @ThijsBrambach @kenbnieuws Dat dit niet netjes is, is duidelijk. Dat de bakken te gauw vol zitten en dus, of groter moeten of vaker geleegd, lijkt me net zo duidelijk. Het is niet voor het eerst dat er hele stapels karton naast staan.
Marina van der Velde
@Wesselman @ThijsBrambach @kenbnieuws Dat komt vaak doordat er te grote dozen in worden gedaan waardoor de volmondig verstopt...
Economie
Tot nu toe 35 aanmeldingen energiescan agrarische daken
Gemist: Bouwvakkers fluiten niet door hitte
Agenda
De Tuinder vertelt…
Zomerpalet 2019 voor senioren
Raad de straat waar de camera staat
Herken jij deze straat?
Herken jij deze straat?
Gemeentepagina
Promotiefilmpje: Kom jij de gemeente Kaag en Braassem versterken?
Promotiefilmpje: Kom jij de gemeente Kaag en Braassem versterken?
Bekendmakingen en vergunningsaanvragen
 • Hoogmade - Publicatie watervergunning 2019-010293 het bouwen en hebben van een nieuwe berging en het uitvoeren van een ontgraving aan de Kerkstraat 12 te Hoogmade.
 • Leimuiden - Kennisgeving ingekomen aanvraag evenementenvergunning: het houden van de Vakantie Kinderweek van 26 t/m 29 augustus 2019, Larikslaan 20 en Tuinderij 5 te Leimuiden
 • Leimuiden - Kennisgeving ingekomen aanvraag omgevingsvergunning: het bouwen van een broeikas , Leeuwerik 1a te Leimuiden
 • Leimuiden - Kennisgeving verleende evenementenvergunning en verkeersbesluit: het houden van een beachvolleybal toernooi op zondag 25 augustus 2019 , Dr. Stapenseastraat te Leimuiden (afgesloten voor alle verkeer met uitzondering van voetgangers en aanwonenden tussen 09.00 en 21.00 uur)
 • Oud Ade - Vaststelling bestemmingsplan ‘de Kolk’ Oud Ade
 • Oud Ade - Vaststelling bestemmingsplan ‘de Kolk’ Oud Ade
 • Oude Wetering - Ingekomen melding Activiteitenbesluit milieubeheer - De Baan 51A te Oude Wetering
 • Oude Wetering - Kennisgeving verleende omgevingsvergunning: het plaatsen van een dakkapel over de volle breedte van het achterdakvlak van de woning, Watergang 179 te Oude Wetering
 • Rijpwetering - Kennisgeving verleende omgevingsvergunning: het bouwen van een dakopbouw, Koningshof 10 te Rijpwetering
 • Roelofarendsveen - Kennisgeving ingekomen aanvraag omgevingsvergunning: het handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening, Hazenpad 1 b te Roelofarendsveen
 • Roelofarendsveen - Verkeersbesluit aanwijzen parkeerplaats(en) elektrisch laden op de Biezenoever te Roelofarendsveen
 • Woubrugge - Ingetrokken aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van twee dakkapellen- Bateweg 82 te Woubrugge
 • Gemeente - Autorisatiebesluit Inlichtingenbureau, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens
 • Gemeente - Besluit van het dagelijks bestuur van de gemeenschappelijke regeling Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland houdende regels omtrent budgethouders (Budgethoudersregeling Holland Rijnland 2018)
 • Gemeente - Budgethoudersregeling
 • Gemeente - Kennisgeving verleende omgevingsvergunning: het plaatsen van twee tijdelijke noodlokalen ten behoeve van basisonderwijs met een instandhoudingstermijn van 14 maanden, Griede 22 en Kastanjelaan 24 te
 • Gemeente - Uitschrijven BRP (Besluit)
 • Gemeente - Uitschrijven BRP (voornemen)
 • Gemeente - Uitschrijven BRP (voornemen)
 • Gemeente - Verleende evenementenvergunning, Kaag en Braassem Poldertocht, periode 01-09-2019, locatie Schuilenburg 88, 2135 GM te Hoofddorp dossiernummer 2019-1689, zaaknummer 3022195.
Tot slot
Op- en aanmerkingen over de editie van deze week kan je zoals altijd kwijt door te reageren op deze mail. Heb je geen op- of aanmerkingen? Stuur deze mail dan eens door naar iemand die ‘m nog niet krijgt, en vertel diegene gelijk dat zij zich online aan kunnen melden en de Witte Weekmail dan automatisch blijven ontvangen!
Vond je deze editie leuk?
Witte Weekmail - Kaag en Braassem

Overzicht van berichten over inwoners van en uit de verschillende plaatsen in de gemeente Kaag en Braassem.

Deze mailing bevat wekelijks een overzicht met de belangrijkste berichten uit de voorgaande week, met daarbij verwijzing naar de bron(nen) zodat je zelf een eigen mening kunt vormen. Kortom, een selectie uit het nieuws dat je niet gemist mág hebben, én nieuws waarvan de kans groot is dat je het waarschijnlijk wél hebt gemist.

Titels, teksten en afbeeldingen zijn onderdeel van het citaat en ter verduidelijking van de originele berichten waarnaar wordt verwezen. De naam van de maker kan gevonden worden door de link te volgen.

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Witte Weekmail - Kaag en Braassem met Revue.
Samengesteld door Sjoerd van der Hoorn