Bekijk profielpagina

Witte Weekmail - 2019-24

Weten veel mensen niet wat er wordt gevierd op eerste pinksterdag, vanaf nu weten mensen wél dat twee
Witte Weekmail - Kaag en Braassem
Witte Weekmail - 2019-24
Door Witte Weekmail - Kaag en Braassem • Editie #24 • Bekijk online
Weten veel mensen niet wat er wordt gevierd op eerste pinksterdag, vanaf nu weten mensen wél dat tweede pinksterdag dé dag is dat ROAC voetbalhistorie schreef door naar de eerste klasse te promoveren! Ze hebben met drie tegen nul gewonnen van Groeneweg door doelpunten van Sam van der Geest (twee keer) en Bart Hogenboom.
Waar de VVD anderhalve week geleden nog een CDA plan voor het verbeteren van de verkeersveiligheid in Leimuiden (dat ondertussen toch al gedeeltelijk is verwezenlijkt) met gestrekt been de grond in stampte vanwege het vermeend missen van voldoende budget (verrassing, er lijken toch nog wat stuivertjes op de bodem van de gemeentekas te liggen), wisten beiden partijen elkaar deze week wel te vinden over het moeten aanpakken van “wateraso’s”. Waar het CDA meer handhaving wilt, gaat de VVD een stap verder en stelt voor om rubberen bootjes van kinderen af te pakken als die er te hard mee over het water varen. Volgens de burgemeester is dit onlangs zelfs al gebeurd, maar hoefden de kinderen er geen traan om te laten aangezien de ouders gewoon een nieuw bootje gingen kopen. In plaats daarvan gaat de politie bij nieuwe controles folders uitdelen om de Veense snelvaarcultuur te breken.
Blijft het op de Veense plassen dus bij woorden, in Leimuiden wordt wél lekker doorgebroken. Basisschool De Kleine Wereld is momenteel het toneel van een sloopploeg die de grond voor moet bereiden voor het te verrijzen Integraal Kindcentrum. Er is ook iets verrezen in Oud Ade. Wethouder Yvonne Peters opende deze week het vernieuwde stuk natuur bij het Ghoybos. In Roelofarendsveen openden deuren voor de dames van Dobbe Transport, die met z'n allen het uitgaansleven daar even onveilig gingen maken. Jonge mantelzorgers zijn met Jeugdwerk Kaag en Braassem een dagje uit geweest in een Escape Room.
Wil jij er ook wel even tussenuit? Vanaf heden is het Van Harten Airport bij Woubrugge officieel geopend. Enige voorwaarde voor een ticket is wel dat je in een modelvliegtuigje moet passen.

In de vorige mail stond “in de woorden van Joep Derksen” dat “de Cyclus-directeur er een potje van maakt en oneerlijk is”. Joep liet weten dat dat niet zijn woorden waren, maar dat hij in een column op licht cynische wijze schreef dat de burgemeester namens B&W eigenlijk “Wees eens eerlijk” bedoelde te zeggen in een mailwisseling richting de Cyclus-organisatie. Hier stond dus niet letterlijk in dat de burgemeester de directeur persoonlijk beschuldigde van oneerlijk zijn. Dat wie “eerlijk moet gaan zijn” nu “nog niet eerlijk” en dus “oneerlijk” is, was een bruggetje dat door mij is gemaakt tijdens het schrijven van de Witte Weekmail bovenop de eerdere “vertaling” van Joep.
Sport
Samenvatting finale ROAC - Groeneweg
Samenvatting finale ROAC - Groeneweg
ROAC schrijft voetbalhistorie en promoveert naar eerste klasse
Zilveren plak Nilla Brostrom op Austrian Open
Klein nieuws
Van Harten Airport officieel geopend
Mop ‘komt een goudvis bij de dokter’ achterhaald
Hulpdiensten
Traumaheli landt voor medische noodsituatie in woning
Gezondheid en onderwijs
Einde Kleine Wereld is nabij
De Driemaster
Gisteren ging ons team op stap met de Jonge Mantelzorgers uit Kaag en Braassem! Deze toppers wisten met nog 9 minuten over op de klok te ontsnappen uit de spannende Escape Room.
https://t.co/DuNZo45uhO https://t.co/B4lIkuahal
10:00 AM - 6 Jun 2019
Dementievriendelijk Kaag en Braassem ontvangt eerste prijs Samen met Univé
Vrijwilliger Annelies van Hattem beleefde ‘gouden tijd’ in hospice en kijkt uit naar werken in nieuwe hospicewoning
All 4 All haalt € 42.000 op voor KWF
Uitwaaien met Dag van je Leven op Westeinder
Jaarlijkse uitgaansdag Senioren
Politiek en gemeentelijke zaken
‘Pak rubberen bootjes af van kinderen’
Tijdelijke huisartsenpraktijk krijgt zebrapad
Vernieuwd Ghoybos in Oud Ade officieel geopend
Blij met Aldi supermarkt
Oproep penningmeester SvKB voor deelnemen aan plaatselijke politiek
Economie
Koeborstel is er nu ook voor zeugen
Gehate en geliefde Hihahut breidt uit met zes huisjes
Acht nieuwe DAF CF’s voor Hogenboom Transport
Dobbe Transport BV
Wegtransport een mannenwereld? Dat was ooit... Afgelopen weekend hebben de dames van Dobbe Transport gezamenlijk het uitgaansleven van Roelofarendsveen onveilig gemaakt. En laten ze nu toevallig een auto van ons tegenkomen! #GirlPower #Roelofarendsveen #Logistiek https://t.co/iDJYVVKwtH
9:10 PM - 6 Jun 2019
Agenda
Lezing over turf in de kunst
Feestweek Leimuiden
Open Training Meisjes 11 t/m 16 jaar
Open Dag Waterrecreatie
Polder Suppen in de Veen
7 tegen 7 vriendentoernooi
Sleep Out!
Rolstoel4daagse Wijdezorg
Raad de straat waar de camera staat
Herken jij deze straat?
Herken jij deze straat?
Gemeentepagina
Bekendmakingen en vergunningsaanvragen
Tot slot
Ga je binnenkort verbouwen? Helaas kan je geen oude Witte Weekmails als isolatiemateriaal gebruiken, maar het aanhouden van je telefoon/tablet/computer tijdens het lezen van dit bericht houdt je huis dan wel weer lekker warm! Gun je een ander deze manier van verwarmen ook, terwijl ze er gelijk nog iets van op kunnen steken? Vertel hen dan hoe ze zich online aan kunnen melden.
Op- en aanmerkingen over de editie van deze week kan je zoals altijd kwijt door te reageren op deze mail.
Hoe vond je deze editie?
Witte Weekmail - Kaag en Braassem

Overzicht van berichten over inwoners van en uit de verschillende plaatsen in de gemeente Kaag en Braassem.

Deze mailing bevat wekelijks een overzicht met de belangrijkste berichten uit de voorgaande week, met daarbij verwijzing naar de bron(nen) zodat je zelf een eigen mening kunt vormen. Kortom, een selectie uit het nieuws dat je niet gemist mág hebben, én nieuws waarvan de kans groot is dat je het waarschijnlijk wél hebt gemist.

Meld je hieronder snel aan om deze wekelijkse mail ook te ontvangen!

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Witte Weekmail - Kaag en Braassem met Revue.
Samengesteld door Sjoerd van der Hoorn