Bekijk profielpagina

Witte Weekmail - 2019-18

Kaag en Braassem had deze week na 83 jaar weer even een de facto treinstation. Zoals wel vaker, stond
Witte Weekmail - Kaag en Braassem
Witte Weekmail - 2019-18
Door Witte Weekmail - Kaag en Braassem • Editie #18 • Bekijk online
Kaag en Braassem had deze week na 83 jaar weer even een de facto treinstation. Zoals wel vaker, stond er een HSL-trein stil op het spoor. Meestal is het een kwestie van de trein resetten en gaan met de banaan, maar deze keer mochten de reizigers na anderhalf uur wachten overstappen op een andere trein. Onze wethouder Petra van der Wereld had bij Holland van Boven op SBS6 (spoel door tot de negende minuut) nog wel wat tipjes voor toevallige bezoekers als deze om de tijd mee door te komen zoals de Nederlandse Big Five (tulpen, haring, kaas, molens en klompen), al adviseerde zij hen dan wel om gelijk ook hier te overnachten zodat ze het allemaal goed kunnen zien. Wie weet kan de NS er een volgende keer gehoor aan geven.
Overigens bleek een Veense automobilist niet heel erg van de omgeving te genieten en reed dus maar via de vluchtstrook langs de door de trein ontstane file. Andere liefhebbers om snel thuis te komen waren waarschijnlijk de voetbaldames van WVC die met 6-0 verloren in Schagen. Iedereen verliest wel eens iets, maar de politie moest de hulp van het publiek inschakelen om een man die dronken over straat zwalkte te vinden. Het was ook zoeken voor Wout van Leersum. Hij werd ingezet na een botsing tussen een boot en de Woubrugsebrug. Uiteindelijk bleek maar één lamp kapot te zijn en kan de brug gewoon gebruikt blijven worden. Het schip had echter iets minder geluk en moet de hele hijs- en takelconstructie laten repareren. Iets meer geluk en ervaring met schepen en bruggen heeft Van Lent. Over twee weken opent Koningin Maxima hun nieuwe scheepswerf in Amsterdam.

Koningsdag
Uitreiking Koninklijke onderscheidingen
Subtiele Oranjeliefde in Hoogmade
Klein foto-overzichtje Koningsdag
"#Sander zoekt het uit" hoeft niet ver te zoeken tijdens Koningsdag (video)
"#Sander zoekt het uit" hoeft niet ver te zoeken tijdens Koningsdag (video)
Sport
WVC verliest met 6-0 van Winkel
De Treffers blij met nieuwe indeling
Veel reacties op vragenlijst samenwerking WVC-DOSR
Esmee Visser bedankt ijsclub en roept op verenigingen te steunen
Kneib Development
Stem op Woubrugge 5 voor de Wedstrijd van je Leven tegen FC De Rebellen LIVE op FOX Sports! https://t.co/6KKwxAm1DV #wvjl2019
Nieuwe kwalificatie structuur voor zeilofficials
Drukke dag bij 22e editie Six toernooi
Oprichter fietsenzaak Wallet moet aansterken
Klein nieuws
Schade Woubrugsebrug na aanvaring valt mee
Topkok Alain Caron kookt in restaurant De Dyck
Burendag op Schiphol ontvangt 2.000 buren
HSL-trein strandt bij Roelofarendsveen: 1,5 uur vertraging
Hulpdiensten
Drie huizen ontruimd door gaslek in Leimuiden (video)
Drie huizen ontruimd door gaslek in Leimuiden (video)
Het tekort aan vrijwilligers bij de brandweer liet zich deze week eens zien. Bij een gaslek aan de Westerdijk in Leimuiden kwam niet de Leimuidse wagen of die uit Woubrugge, maar die uit Nieuw Vennep. De Westerdijk/Wetering was afgelopen week wel een hotspot, met naast dit gaslek ook een omgeslagen zeilboot en een aanrijding met letsel. Ook was het niet het enige gaslek, op hemelsbreed nog geen vijfhonderd meter afstand was het bijna gelijktijdig ook raak aan de Schoolbaan.
Aangezien het toch over gas gaat, een bestuurder in Roelofarendsveen denkt waarschijnlijk wel twee keer na voor hij het er weer vol op zet. Hij moest zich bij de politie melden na een eerdere aanhouding om de snelheid van zijn scooter te laten testen nadat hij zijn sportuitlaat had verwijderd. Nog geen uur later werd hij weer gespot mét sportuitlaat. Omdat de rollerbank dit keer 93 km/uur aangaf, was hij de goedkeuring direct weer kwijt en een bekeuring rijker.
Er waren meer mensen die geen trek hadden om langzaam aan te doen. Een 49-jarige Veender haalde een file in over de vluchtstrook en werd daarvoor aangehouden. Omdat hij geen rijbewijs had, zochten de agenten hem op in het systeem. Ze waren al wat verbaasd toen hij zei in 1949 geboren te zijn en gewoon altijd te jong wordt geschat, maar uiteindelijk bleek hij de gegevens van zijn vader opgegeven te hebben. Uiteindelijk kreeg de man bekeuringen voor het rijden op de vluchtstrook, rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam. Hij is wel nog netjes thuisgebracht. Een andere bestuurder die een valse naam op gaf kwam er minder goed vanaf en mag voorlopig de cel in vanwege een nog openstaande boete. Alvast een waarschuwing voor wie denkt op het water minder snel gepakt te worden; wijkagent Hennie Wilthof kondigde via Twitter aan voortaan een lik op stuk beleid te gaan voeren en niet meer eerst te waarschuwen.
Hennie Wilthof
Veel klachten binnen gekregen over aso-vaargedrag in de Veender Polder. #roelofarendsveen Zonder rekening te houden met aanwonenden en broedende vogels. Waarschuwen?? Doen we niet meer aan. https://t.co/SHv5TXsFDn
Gezondheid en onderwijs
Op weg naar dekkend AED netwerk
Bijna één op zeven jongeren bij Jeugdzorg
Bijzonder bord in voortuin laat voorbijgangers glimlachen
Tassen maaltijdbezorgers moeten politie helpen bij vermissingen
Verkoop Amandi-bollen groot succes
Stichting Droomdag ontvangt 5.000 euro cheque van Rotary
ANWB AutoMaatje start vanaf volgende week
ALS Triatlon
Politiek en gemeentelijke zaken
'Bibliotheek naar leegkomend gebouw Bonaventuracollege'
Gemeente denkt mee met grondeigenaren in nieuwbouwgebied Braassemerland
Petitie om N207-busbaan open te stellen voor auto's naar provincie
Speelplekken opgeleverd
Verdwenen fietspad op Zijlbrug kan voor 1,3 miljoen worden hersteld
Economie
Koningin Máxima opent nieuwe Feadship werf
Bobby Rust verruilt Noble Kitchen voor pop-up restaurant in Amsterdammer
PW Bouwgroep levert verdiepingsvloer op
Mooren Auto bij Holland van Boven op SBS6 (video)
Mooren Auto bij Holland van Boven op SBS6 (video)
Agenda
Repair Café in Kringloopwinkel
Schaapsscheerdersfeest Dierenweide
Natuurexcursie Hanepoel en Leendert de Boerspolder
Payday bij VJR
Koffieconcert Remonstrantse Kerk
Eten met Veenders: Tussen Kaag en Braassem
Boeklancering 'Ze zien mij niet' - Alice Bakker
Raad de straat waar de camera staat
Herken jij deze straat?
Herken jij deze straat?
Gemeentepagina
Besluitenlijst Burgemeester en Wethouders
Selectie uit de besluiten genomen door het college op 30 april 2019:
  • Besloten toe te staan om agrarische activiteiten op Zuideinde 24 te Roelofarendsveen te beëindigen, alle gebouwen die daarmee verbonden zijn te slopen, vijf woningen te realiseren, een groen/blauwe buffer aan te leggen en op een deel van het perceel verblijfsrecreatie onderkomens te realiseren.
  • Oprichting werkgroep om adviezen te formulieren voor preventie en handhaving van het horecaconvenant, naar aanleiding van de eerdere bijeenkomst met de oprichter van de alcoholpoli meneer Van der Lely.
  • Instemmen met realisatie van maximaal 10 woningen (waaronder maximaal 7 loftwoningen, twee half vrijstaande woningen en één vrijstaande woning) ter hoogte van Veerstraat 15-16 te Oude Wetering.
  • Niet 7 woningen en 4 recreatiewoningen toestaan aan de Herenweg 130 in Hoogmade, maar maximaal 5 woningen en 2 recreatiewoningen onder voorwaarden (onder andere parkeren op eigen terrein, recht van overpad en toegankelijkheid hulpdiensten, en later besluit mbt monumentale gevel).
  • Ombouw van voormalige jachthaven Rijnsaterwoude (Herenweg 45, 55 en 57) naar complex met 100 hotelkamers en een restaurant of 50 appartementen en botenopslag is op dit moment onwenselijk. Portefeuillehouder gaat verder in overleg met initatiefnemers.
  • Uitwerking van ombouw locatie bedrijfsloods naar appartementencomplex Europaplantsoen 58 te Hoogmade zoals is onwenselijk. Zo moet er onder meer 30% sociaal gerealiseerd worden, en moet er een andere invulling gegeven worden aan de combinatie wonen, recreatie en horeca.
Tot slot
Ken je iemand voor wie de Big Five geen verrassingen meer hebben en die altijd op zoek is naar iets nieuws? Trakteer deze persoon dan op een abonnement op de Witte Weekmail!
Op- en aanmerkingen over de editie van deze week kan je zoals altijd kwijt door te reageren op deze mail.
Hoe vond je deze editie?
Witte Weekmail - Kaag en Braassem

Overzicht van berichten over inwoners van en uit de verschillende plaatsen in de gemeente Kaag en Braassem.

Deze mailing bevat wekelijks een overzicht met de belangrijkste berichten uit de voorgaande week, met daarbij verwijzing naar de bron(nen) zodat je zelf een eigen mening kunt vormen. Kortom, een selectie uit het nieuws dat je niet gemist mág hebben, én nieuws waarvan de kans groot is dat je het waarschijnlijk wél hebt gemist.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Witte Weekmail - Kaag en Braassem met Revue.
Samengesteld door Sjoerd van der Hoorn